Zonguldak’ta Ki Usulsüz Sağlık Raporu Soruşturmasında 36 Sanık Hakim Karşısına Çıkacak

Zonguldak'ta maden işçilerinin ve engellilerin sağlık raporlarının derecesini usulsüz yükseltip devletten haksız maaş almalarını, işe girmelerini ve emekli olmalarını sağlayan şebekeye yönelik operasyonun ardından 7'si tutuklu 36 sanık hakkındaki iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İl  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 21 Ocak'ta iş kazası ve meslek hastalığı sonucu çalışma güçlerinin bir kısmını kaybeden maden işçilerinin sağlık raporlarının derecesini yükseltip sürekli iş göremezlik veya malulen emeklilik maaşı almalarını, sağlam kişilere engelli raporu alınarak işe girmelerini, engelli maaşı almalarını ve vergi indiriminden yararlanmalarını sağlayan şebekeye yönelik operasyon yaptı. Gözaltına alınan 25 kişiden doktorlar Zekai Y., İlter G.,  Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan şube müdürü Dr. Okan O., şebekenin elebaşısı olduğu iddia edilen Hüseyin S. ile Aykut Ö., Tamer A., ve Erdoğan T. tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı yaptığı soruşturmada sırasında 11 kişinin daha şebekeyle bağlantısı olduğunu tespit etti. 7'si tutuklu toplam 36 sanık hakkında, 'Suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'Suç örgütüne üye olmak', 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Rüşvet almak ve vermek', 'Suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım veya aracılık etmek' suçlarından dava açıldı. Savcının hazırladığı iddianame  Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

- Zonguldak