Zonguldak’ta Fırtına Çatıyı Uçurdu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde etkili olan şiddetli fırtına bir binanın çatısını uçurdu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.

Ereğli'de iki günür etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar, akşam saatlerinde yerini fırtınaya bıraktı. Fırtına,  Devrek Yolu Caddesi'ndeki 6 katlı bir binanın çatısını uçurdu. Çatıdan kopan parçalar, akaryakıt istasyonuna zarar verdi, bir bankaya ait ATM'yi kullanılmaz hale getirdi. Çatı izolasyon malzemeleri elektrik tellerine takıldı. Görevliler, vinç ile elektrik tellerine ulaşarak kopan parçaları topladı.  İtfaiye, zabıta ve polis ekipleri, çevrede hasar tespiti çalışması yaptı. 

Bina çatısının fırtına ile bir anda uçtuğunu ifade eden Tahir Akar, can kaybı ya da yaralanma yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Fırtına, Uzun Çayır Mahallesi Harman Sokak'taki iki ağacı da kökünden söktü. Yola ve elektrik tellerinin üzerine devrilen ağaçlar, trafiğin kapanmasına neden oldu. Kopan elektrik telleri nedeniyle mahalleye bir süre elektirik verilemedi.

- Ereğlizonguldak