Zonguldak’ta 9 Kişiye, ’Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ Davası

Zonguldak'ta 9 kişiye, ' Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası

Ankara Gar Meynanı'nda geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısından sonra  Zonguldak'taki protesto eyleminde  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attıkları iddia edilen 9 kişinin, ' Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Zonguldak 5'inci  Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklardan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Zühal Engiz, Haber- Sen eksi yöneticisi İsmail Yıldız, emekli işçi Recep Adıgözel ve Bekir Atay, işsiz  Hüseyin Karadağ ve üniversite öğrencileri Zülfikar Ali Samsum ile Suna Altındaş katıldı. Üniversite öğrencisi diğer 2 sanık ise katılmadı.

İddianameyi okuyan hakim,  Ankara'daki bombalı saldırının ardından  Zonguldak'ta değişik tarihlerde yapılan protestolarda  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atan sanıkların, TCK'nın ilgili maddesine göre ' Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılandıklarını hatırlattı. 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar savunlarında  Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren slogan atmadıklarını, demokratik, ifade özgürlüklerini kullandıklarını söyleyerek beraat talep etti.

Hakim, sanıklara; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini isteyip istemediklerini sordu. Sanıklar ise haklarında mahkumiyet hükmü kurulması durumunda hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedi. Duruşma, diğer iki sanığın dinlenmesi ve karar verilmesi için 5 Ekim'e ertelendi.

Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 40 kişilik grup adliye önünde toplanarak sanıklara duruşma girişinde ve çıkışında alkışlarla destek verdi. Kalabalık, duruşmanın ardından dağıldı.