Zonguldak’ta ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’

Zonguldak'ta,  Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yıldönümü nedeniyle '57'nci Alay  Çanakkale Vefa Yürüyüşü' düzenlendi.

Yürüyüş öncesi Yayla Mahallesi Fener Camii'nde sabah namazı kılındı. İl Müftüsü  Mürsel Öztürk, Kur'an-ı Kerim okuyarak şehitler için dua etti. Cami çıkışına cemaata 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbası ve Türk bayrağı dağıtıldı. Yaklaşık 500 öğrenci daha sonra büyük bir Türk bayrağı ve Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını taşıyarak kent merkezine kadar yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, 57'inci Alay'ın 25 Nisan'da düşman askerlerinin büyük taarruzunu canlarını siper ederek durdurduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Gençlere tarih bilincini aşılamak üzere onlarla birlikte sabah namazını idrak ettik. Ardından sembolik olarak olsa da çorba ikramı yaptık. 57'inci Alay, destanlara şayan bir alaydır. 25 Nisan'da düşman askerlerinin büyük taarruzuna siper olan alaydır. Tarihimizde çok önemli yeri var. Bu programda onlar için dua ettik."

- Zonguldak