Zonguldak - Türkmen Dağı’nda Ölen Nejat Çelik Toprağa Verildi

Türkmen Dağı'nda ölen Nejat Çelik toprağa verildi

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı'nda Esad güçlerine karşı savaşırken hayatını kaybeden 40 yaşındaki Nejat Çelik, memleketi Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde toprağa verildi.

Yaklaşık 3 ay önce çalıştığı Elektrik Üretim A.Ş. Sosyal Tesisleri'nden izin alan Nejat Çelik, Suriye'nin Bayırbucak bölgesine gitti. 2 çocuk babası Çelik, iddiaya göre Esad güçlerinin 9 Haziran'daki saldısında hayatını kaybetti. Çelik'in cenazesi Bayırbucak'taki Yamada Kampı Mezarlığı'na defnedildi. Ailenin isteği üzerine cenaze mezardan çıkarılarak Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Zonguldak'a getirildi. Kilimli İlçesi'ne bağlı Muslu Beldesi'nde düzenlenen cenaze törenine Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da katıldı. Cenazede Nejat Çelik'in oğlu 17 yaşındaki Furkan Çelik ve kardeşi Şahlan Çelik taziyeleri kabul etti. Nejat Çelik'in cenazesi, Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.

Nejat Çelik'in eniştesi Recep Kocabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bizim tahminimiz üzerine 3 ay önce buradan ayrıldı. Vatansever, dinine bağlı bir insandı. Ülkesi için, milleti için orada yapılan eziyetleri gördüğü için böyle bir mücadeleye katılmayı arzu etmiş demek ki. Oraya gitmiş, katılmış. 3 aydan beri orada çatışmaların içerisinde mücadele veriyordu. Bir çok çatışmaların içerisine girmiş. Son çatışmada roket mermisi isabet etmiş. Cepheye giderken böyle bir olay yaşamışlar. O esnada Nejat da şehit olmuş. Yama Kampı Şehitliği'nden buraya getirmek için görüşmeler yaptık. Oradaki Abdülhamithan Tugayı yetkilileri ile görüştük. Cenazenin oradan alınması konusunda yardımcı oldular. Bize, 'Ben ayrılıyorum, gidiyorum. Hakkınızı helal edin' dedi. Ama oraya gittiğini söylememişti. Oraya gittiğini sonradan öğrendik" dedi.