Zonguldak Kan Bağışı Kampanyası İçin ’Hayat Zinciri’ Oluşturdular

Kan bağışı kampanyası için 'hayat zinciri' oluşturdular

Zonguldak'taki  Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), 'Kampüsün kanında hayat var' sloganıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen kan bağışı kampanyası, el ele tutuşan öğrencilerin oluşturduğu 'hayat zinciri' ile başladı.

Geçen yıl 1 günde 1929 ünite kan toplanan kan bağışı kampanyasının 5'incisi, Merkez Kampüs'te gerçekleştirildi. Gece saatlerine kadar sürecek kampanyanın açılışında öğrenciler, kampüs içinde el ele tutuşarak 'hayat zinciri' oluşturdu. Ardından spor salonu önünde toplanan öğrenciler, ellerindeki kırmızı balonları gökyüzüne bırakarak salonda kan vermeye başladı.

Ak Parti  Zonguldak  Milletvekili Özcan  Ulupınar,  Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem  Kınık,  Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu'nun katılarak destek verdiği kampanayaya öğrenciler ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. Kan veren öğrencilere sertifika ile birlikte  Kızılay bardağı verildi.

Ak Parti  Zonguldak  Milletvekili Özcan  Ulupınar ile birlikte kan bağışında bulunan  Rektör Prof.Dr.  Mahmut Özer, kendileri için en önemli olanın sürekli kan verme davranışını yaygınlaştırmak olduğu söyledi. Hedeflerinde ulaştıklarını anlatan Prof. Dr. Özer, "Artık BEÜ, tüm öğrencileriyle birlikte  Kızılay'a her yıl kan bağışı yapan bir üniversite haline geldi. Ayrıca burada başlayan hareket diğer üniversitelere de dalga dalga yayıldı. Onun için bir hedef koymadık. 3 kilometrelik bir yaşam zinciri oluşturduk. Burada öğrencilerimiz ülke olarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kampanyaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum" dedi

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem  Kınık da her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu, toplumda her bin kişiden sadece 4'ünün kan bağışı yaptığını söyledi.  Kınık, düzenli kan bağışçı sayısının arttırılması ve kan bağışının gençliğe doğru indirilmesi açısından BEÜ'nün önemli bir proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Gece saatlerine kadar devam edecek kampanyada geçen yılın üzerinde kan toplanarak rekor kırılması hedefleniyor.