Zonguldak Hanide Yaralanan Asker Baba Ocağında

Hani'de yaralanan asker baba ocağında

Diyarbakır'ın Hani İlçe  Jandarma Komutanlığı'na geçen 19 Nisan'da PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda ağır yaralanarak  Gülhane Askeri Tıp Hastanesi'ne kaldırılan 20 yaşındaki Er Hamzu Mutlu, tedavisinin ardından  Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki baba ocağına geldi.

Karadeniz Bölge ve  Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz  Piyade Albay Bülent Oral ile birlikte askeri konvoyla Balı Mahallesi'ndeki evine gelen Hamza Mutlu'yu ailesi ve mahalle halkı karşıladı. 49 yaşındaki Ahmet Mutlu, dua ve tekbirlerle oğlu için adadığı kuzuyu kesti. Mutlu, kendisini karşılayan mahallelilerle ile tek tek tokalaştı.

Terhisine 15 gün kala yaralanan Hamza Mutlu, kafasına aldığı darbe nedeniyle olay anını hatırlayamadığını belirterek, 'Hastaneye gitmişim. Rütbeliler çok ilgilendiler. Allah'a şükür bir şey olmadı dedi.

Ahmet Mutlu ise, 'Bugüne kadar hep televizyondan duyuyorduk. İnsanın başına geldiğinde daha farklı oluyormuş. Allah'a şükür, Allah oğlumuzu bize bağışladı. Yiyecek ekmeği varmış. Halimize şükrediyoruz dedi.

47 yaşındaki  Ayşe Mutlu, PKK'ya karşı en büyük silahının duaları olacağını belirterek, şunları söyledi

'Vatan sağ olsun. hepimizin canı vatana feda olsun. Biz evlatlarımızı bugünler için büyütüyoruz. Oradakiler kahrolsun. O bizim vatanımıza girip de yok etmeye çalışanlar kahrolsun. Cenab-ı Allah onları en kısa zaman da inşallah benim dualarımla yok edecek. Bizim vatanımıza hainlik yapmak isteyenleri Allah en kısa zamanda yok etsin.?