Zonguldak 118 Kilo Eroinle Yakalanan Tır Şoförüne 11 Yıl 3 Ay Hapis

118 kilo eroinle yakalanan TIR şoförüne 11 yıl 3 ay hapis

ZONGULDAK Gümrük Müdürlüğü sahasında dorsesinde 118 kilo 486 gram eroin bulunan TIR'ın sürücüsü  Moldova uyruklu Mihail Tevlaca, tutuklu yargılandığı davada 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 4 Temmuz'da Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, gemiyle  Ukrayna'ya gitmek üzere  Zonguldak Gümrük Müdürlüğü sahasında bekleyen TIR'ın gizli bölmelerinde 118 kilo 486 gram eroin ele geçirdi. Gözaltına alınan TIR şoförü Mihail Tevlaca, tutuklandı.

Mihail Tevlaca, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Mihail Tevlaca, uyuşturucuyla bir ilgisinin olmadığını söyleyerek, "Evime, ailemin yanına dönmek istiyorum. Ben suçlu değilim. Uyuşturucuyla bir ilgim yok" dedi.

TIR'da bulunan eroinin miktarı göz önünde bulundurularak 27 yıl hapis verilen Mihail Tevlaca'nın cezası, diğer şüphelilerin yakalanması için mahkemeye yardımcı olmaya çalışması ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 11 yıl 3 aya düşürdü. Olayla ilgili diğer faillerin bulunması için de savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.