ZESOB Ve İŞ-KUR Arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları Protokolü Imzalandı

Protokol Hakkında Bilgi veren Gönül Demirsu girişimciliği arttırmaya hedefleyen bu protokol kapsamında 625 kişiye eğitim vereceklerini söyleyerek şunları ifade etti.



“Girişimcilik eğitim programları, istihdamın korunması, artırılması ve işsizliğin azaltılması hedefleri çerçevesinde girişimciliğin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ekonomide yeni işlerin yaratılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve bunların geliştirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.

Program İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) İşbirliği Protokolü ve aktif işgücü hizmetleri genelgesine göre yürütülmektedir. Program sonunda katılım belgesi alanlar, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurabilecektir. Ayrıca programın uygulanma esasları, destek usul ve esasları ile diğer ilgili bilgi ve belgeler hakkında KOSGEB'in internet sayfasından bilgi edinilebilecektir.



Kurumumuza kayıtlı olup, girişimcilik eğitim programından yararlanmak isteyen kişiler değerlendirme süreçlerinden geçecek, yeterli sayıya (10-25 kişi) ulaşması halinde program düzenlenebilecektir.

Program kapsamında Kurumumuzca, girişimcilik eğitimi almış kişilere, iş kurma ve geliştirme konularında danışmanlık ve mentorluk hizmeti ile birlikte fınansal destek olanaklarına erişim imkânlarını kolaylaştırıcı hizmetler verilebilecek. Bu hizmetlerle, program sonunda eğitime katılan girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine ilişkin iş planını hazırlama ve bu planı uygulamaya yönelik gerekli bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.




Girişimcilik programı;

-Üniversiteler,

-14/6/1973 tarih ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa ve 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa dayanılarak kurulan özel öğretim kurumları,

-Eğitim için asgari standartlara sahip mekânı olan meslek birlikleri ve odaları ile düzenlenebilir.

Bununla birlikte, kamu kurum/kuruluşları ve kuruluş amaçları doğrultusunda olmak şartıyla dernek ve vakıflar ile işbirliği kapsamında da program düzenlenebilir.




Program kapsamındaki eğitimlerin, günlük en az beş en fazla sekiz saat ve haftada altı günü geçmemek üzere en az otuziki en fazla kırk saat olması zorunludur. Yarım günlük tatiller dahil olmak üzere milli, dini bayramlar ile resmi tatil olan günlerde eğitim yapılamaz ve bu süreler toplam eğitim gününe dahil edilemez. Eğitim verilemeyen bu süreler eğitim sonrasına eklenir. Eğitimlerin mesai saatleri içerisinde yapılması esastır. Ancak il müdürlüğümüzce uygun görüldüğü takdirde, denetim imkânları da göz önünde bulundurularak bu maddeye aykırı olmamak kaydıyla, mesai saatleri ve günleri dışında da eğitim düzenlenebilir. Programlar tatil günleri ve Genel Müdürlükçe modüllerin uygulanması hakkında belirlenecek koşullar saklı olmak üzere kesintisiz olarak yapılır.Girişimcilik eğitim programları, ilgili kurum/kuruluşlar ile İşkur arasında imzalanan protokoller çerçevesinde belirlenen eğitim içeriğini kapsamalıdır. Kurum ile KOSGEB arasında imzalanan Protokol kapsamında verilmesi gereken eğitim, Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi olarak KOSGEB mevzuatında belirtilen ana modüller (32 saat) ile gerek duyulduğunda İŞKUR mevzuatında yer verilen destek modüllerinden oluşur. Atölye çalışmaları kapsamında eğitim mekanı dışında yapılan saha incelemeleri/ araştırmaları eğitim süresine dahil edilmez. Bu süreler için katılımcılara ve yükleniciye herhangi bir ödeme yapılmaz.