Tuğber Posbıyık’ın Silahla Ağır Yaraladığı Talat Yavuz Hayatını Kaybetti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Tuğberk Posbıyık'ın silahla ağır yaraladığı  Talat Yavuz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İlçedeki bir otelin restoranında çıkan tartışma sonrası, eski Ereğli Belediye Başkanı  Halil Posbıyık'ın oğlu Tuğberk Posbıyık'ın ateş ettiği  Talat Yavuz, vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanmıştı. Ardından özel bir hastaneye kaldırılan Yavuz, yapılan ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Yavuz'un parçalanan damarlarındaki kanamanın durdurulmaya çalışıldığı, bu sırada kalbinin de 9 kez durduğu, yapılan müdahalelerle yeniden çalıştırıldığı öğrenildi. Ancak Yuvuz'un tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saat 06.45'de ise hayatını kaybettiği açıklandı.  Talat Yavuz'un hastaneden alınan cesedi, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Öte yandan olayın faili Tuğberk Posbıyık ise olay sonrası polis tarafından gözaltına alınarak, ilk sorgusu  Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılmıştı. Dün Ereğli Adliyesi'ne sevk edilen Posbıyık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak,  Zonguldak'ın Beycuma beldesindeki Beycuma Cezaevi'ne gönderilmişti. Geçtiğimiz yıllarda ilçedeki bir festival gecesinde de silahla 2 kişiyi ağır yaralayan Posbıyık, cezasını tamamladıktan sonra  Antalya'da yaşamaya başlamıştı.