Şehitler İçin Mevlid Okutuldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Gülüç Belediye Başkanlığı tarafından darbe girişiminde hayatını kaybedenler Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunası ile başlayan programda Ereğli ilçe müftülüğünde görevli imam hatipler Kur'an-ı Kerim tilaveti verdi, ilahi ve kasideler okundu. Mevlid-i Şerif programı Müftü Recai Albayrak'ın duasının ardından sona erdi. Programa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı yönetim kurulu üyeleri ile partililer, Gülüç Belediye Meclis üyeleri, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde konuşan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, kim yaparsa yapsın, darbenin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Darbe girişimi akşamı belediye başkanlığında sabaha kadar beklediklerini kaydeden Demirtaş, "Türkiye, 15 Temmuz 2016 akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan hain bir gurubun saldırısına uğramıştır. O gece haberi aldığımız ilk andan itibaren belediyedeki makamımıza geçerek sabahın ilk ışıklarına kadar görev çağırdığımız tüm personelimiz, meclis üyelerimiz ve belediyemizin önüne gelerek demokrasiye sahip çıkan tüm Gülüç halkı ile beraber görevimizin başında durduk. Darbe girişimini kim yaparsa yapsın biz bunun karşısındayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine, kurumlarımıza, hükumete yada milletimize karşı yapılan her türlü darbe yada saldırıya karşıyız. 15 Temmuz akşamı uçaklardan ve tanklardan atılan bombalar, hainlerin silahlarından çıkan mermilerle şehit olan vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Bu saldırıyı gerçekleştiren hainleri lanetliyor, ülkemize ve milletimize karşı bir daha böyle bir saldırının gerçekleşmemesini temenni ediyorum.15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir kez daha anlaşılmıştır ki, millet olarak bir ve beraber olduğumuz sürece ülkemize karşı yapılan her türlü hain saldırı yada darbe girişimi amacına ulaşamayacaktır. Bizler millet olarak bir ve beraber olup Cumhuriyete, demokrasiye ve ülkemize her zaman sahip çıkacağız. Burada değerli hocalarımızın okuyacağı Kur'an'ın ve yapacağımız duaların kabul olmasını diliyor, hepinizi saygı ve seviyle selamlıyorum" dedi.

Ereğli kaymakamı Nazım Madenoğlu ise, "15 Temmuz 2016 tarihi Türk demokrasi hayatına kara bir leke ile geçen bir tarih. Sadece kara bir leke değil, aynı zamanda aziz şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın kanlarının aktığı bir kara leke olarak tarihe geçmiştir. ne olmuştur da böyle kanlı bir darbeye teşebbüs etmiştir insanlar. Ne olmuştur da Okyanus ötesinde ki çete lideri halkımızın demokrasisine göz dikmiş, vatandaşımızın Hürriyeti'ne göz dikmiş, vatandaşımızın canına kast etmiş ve böyle bir darbe teşebbüsünün mimarı olmuştur. ne olmuştur? Yıllarca bir ahtapot gibi toplumumuzun değişik kesimlerini saran bu ihanet çetesi aleyhine bir takım gelişmelerin görülmesi üzerine hiç hesapta olmayan, hiç kimsenin ön görmediği şekilde kanlı darbeyi planlamıştır. Allah'a şükürler olsun ki bu kanlı ve menfur darbe girişimine taraftar olmayan silahlı kuvvetlerim,izin büyük bir mensubu ile seve seve yurdun her köşesinde canını bu vatan toprakları için ve de kanını bu vatan toprakları için akıtan, gazi olan polis teşkilatımızın değerli mensupları ve tabi ki en önemlisi değerli vatandaşlarımızın demokrasiye, vatanına, milletine, devletine aşık siz değerli vatandaşlarımızı olay sırasında oralarda bulunan kardeşlerimiz bu darbe teşebbüsünü sonuçsuz bırakmışlardır. Bu memleket kolay kazanılmadı. Bu memleketin her karışında şehit kanlarımız var. Tarihimiz şehit haberleri ile şehitlik destanları ile doludur.Bu ihaneti ve bu hainliği bize ne Yunan, Rusya ne de bir başkası yapmıştır. Bu şehitlerimizi, halkımızdan şehit olanları, silahlı kuvvetlerden şehit olanları, onların ruhlarına gönderilmek üzere Kur'an-ı Kerim okunması ve Mevlid-i Şerif okunması, dualar okunması Salavat-ı Şerifler getirilmesi şeklinde ki bir programa bütün Türkiye'mizde devam etmektedir. İşte bu akşamda çalışmalarını memnuniyetle duyduğumuz bir belediyemiz, Değerli Belediye Başkanımız, Gülüç Belediye başkanımız ve ekibinin hazırlamış olduğu bu programda beraberiz. İnşallah biradan hocalarımızın okuyacağı Kur'an-ı Kerim'ler Ayeti Şerifeler şehitlerimizin aziz ruhuna ithaf edilecektir" dedi. - ZONGULDAK