Necla Sağlam’ın Katil Zanlısı Hakim Karşısına Çıktı

Zonguldak'ta 23 Şubat'ta 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın boğazının kesilerek vahşice öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan Tolga K., hakim karşısına çıktı.

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından cezaevi aracından indirilen Tolga K., duruşma salonuna götürüldü. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tolga K., araçtan indiği esnada gazetecilere, "Bir kere de düzgün haber yapın. Ben yapmadım" diye tepki gösterdi. Duruşmada suskunluğunu koruyan Tolga K., olayla bir ilgisi olmadığını söyledi. Tolga K., "Benim bilgim yok. Ben yapmadım. Olayı ben gerçekleştirmedim" iddiasında bulundu.

Necla Sağlam'ın annesi Serpil Gökyer de mahkemede güçlükle ayakta durabildi. Duruşma çıkışı kızının katillerinin cezasını çekmesini istediğini söyleyen anne Gökyer, "Bunu yapanlar hesap verecek" dedi. Tutuklu sanık Tolga K. da duruşmanın ardından cezaevi aracına bindirilerek Kocaeli'de kaldığı cezaevine götürüldü.

Boğazına geçirilen poşet incelenecek

23 Şubat 2016 günü Meşrutiyet Mahallesi'ndeki Karadeniz Apartmanı'nda yalnız yaşayan Necla Sağlam, evinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. Boğazına çöp poşeti geçirilen Necla Sağlam'ın boğulduktan sonra boğazının kesildiği öne sürüldü. Yaklaşık 600 gigabytelik görüntülerin günlerce incelendiği görüntülere yansıyan Tolga K.'nın su tesisatı işi yaptığı ve Necla Sağlam'ın evine de tamir amaçlı girdiği öne sürüldü. Olay tarihinden 8 ay önce Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda memur olarak görev başlayan talihsiz genç kız, hayatını kaybetmesinin ardından Isparta'daki aile mezarlığına defnedildi.

Öte yandan duruşma ise 9 Ekim 2016 tarihine ertelendi. - ZONGULDAK