Madenci Eylem Yapacak

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinin özelleştirileceği iddiaları üzerine harekete geçen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticileri madencinin kararlı olduğunu ve Perşembe günü madenci anıtı önünde eylem yapacaklarını belirttiler.

TTK'nın tam kapasite ile çalışsa bile mevcut santrallara yetecek kömürü üretemeyecek olduğunu belirtilen GMİS yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemize yeni bir santral demek tamamen ithalatı artırmak demektir. Bu düşünceler doğrultusunda Başkanlar Kurulu şu kararları aldı; "Özelleştirme girişimlerine son verildiği ve TTK'nın verimli çalışması için gerekli yatırımların yapılacağı açıklanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. 30 Haziran 2016 Perşembe günü Saat: 16.30'da bilgi almak üzere tüm bölgelerden Sendikamız Genel Merkezi'ne gelecek olan madenci kardeşlerimizle birlikte Madenci Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak. Basın ve halkımız da davetlidir. İşyerlerimizde üretimden gelen gücümüz kullanılacak. Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere Zonguldak halkını, bölge insanını ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek. Hükümetin ve siyasi iktidarın duyarsızlığının devam etmesi halinde Başkanlar Kurulumuz olağanüstü toplanarak daha radikal kararları gündemine alacak.

Sendikamız tüm kurul ve organlarıyla birlik, beraberlik ve bütünlük içinde bugüne kadar olduğu gibi disiplinli ve kararlı tutumunu sürdürecektir" denildi. - ZONGULDAK