Kömür İşçileri Çanakkale Şehitlerini Andı

 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde kömür işçileri, Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla şehitleri andı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Servis Kuyusu önünde düzenlenen programda, kömür işçileri,  Çanakkale'nin yanı sıra terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçleri ile iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından işçiler dua etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yaptığı konuşmada, şehitleri her zaman gururla andıklarını söyledi.

Fedakar maden işçisinin ne kadar vefalı olduğunu her fırsatta gösterdiğini dile getiren Demirci, "Kömür işçilerimizle gurur duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska da  Çanakkale'de yazılan destanının hiçbir zaman unutulmayacağını, vatan savunmasının yanı sıra yerin metrelerce altında ekonomiye katkı sağlarken şehit düşenleri de bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından madenlerde kaza yaşanmaması dileğiyle kurban kesilmesinin ardından maden işçileri ocağa girdi.