Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi'nin 2016 yılı Mayıs olağan meclis toplantısı  Hüseyin Uysal'ın başkanlığında yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı  Hüseyin Uysal, AKM Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmasında Başbakan  Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz yıl yapılan Bilim Şenliği Projesi ile jüri özel ödülünü aldıklarını belirterek, her projenin ödül alması için çalışma yapmadıklarını söyledi.  Uysal konuşmasında "Bu çıtaların daha yukarılara çıkması lazım. Başka alanlarda da ödül almamız lazım. Bizler zaten şöyle bir vizyon belirledik. Her yaptığımız çalışma ödül alması veya dereceye girmesi üzerine planlar yapıyoruz, yaptık. İnşallah bunun her konuda sonuçlarını elde ederiz" dedi. Biri hastalığa yakalanan diğeri de zifte bulaşmış iki köpeğin iyileştirilmesi nedeniyle şu ana kadar 50 bine yakın teşekkür aldıklarını ifade eden  Uysal, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  Uysal konuya ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Elli binlere yaklaşan teşekkür mektupları aldık hayvan severlerimizden. Veterinerlik müdürlüğümüzde bir zifte yapışmış, bir de hastalığa yakalanmış iki canlıyı hayata döndürdük. Beklenmeyen sonuçlardı. Veterinerlik müdürlüğümüz bunu çok büyük özveriyle çalışarak başardı, ben de kendilerine teşekkür ediyoruz."

Mayıs ayı içerisinde yapılacak şenlikler hakkında da bilgi veren  Uysal, önümüzde ki hafta engelliler şenliği ardından da Osmanlı Çileği şenliklerinin gerçekleşeceğini ifade etti.

Yapılan konuşmalarında ardından gündemde yer alan imar tadilatlarının bazıları kabul edilirken, bazıları ise komisyona sevk edildi. Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği'ne yer tahsis edilmesi konusu ise Kaymakamlığın olur vermesi şartına bağlandı. Toplantıda ayrıca İmar Komisyonu üyeliğinden istifa eden Salih Kumaş'ın yerine AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sabri Dinç oy birliği ile seçildi. Meclisin ikinci oturumunun kalan maddelerin görüşülmesi için yarın gerçekleştirilecek.