Kazada Sürücüyü Dna Örnekleri Belirleyecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 15 Aralık tarihinde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü iki kişinin de yaralandığı kazanın davasına devam edildi. Kazada yaralanan Rıfat Taban'ın sürücünün başkası olduğu iddiası üzerine mahkeme tutuklu sanık Güneş G.'den kan örneği alınacak direksiyon üzerindeki kan örneği ile karşılaştırmasına karar verdi.

Ereğli'de meydana gelen trafik kazasında sürücüsünün Güneş G. olduğu iddia edilen 67 UF 866 plakalı kamyonet önce karşı şeritten gelen 67 LT 053 plakalı otomobile çarpmış, daha sonra da aynı istikamette giden ikamette Rıfat Taban idaresindeki 67 LA 708 plakalı otomobile çarptıktan sonra devrilmişti. Kazada sürücü Rofat Taban ile eşi Havva Taban ağır yaralanmış, 82 yaşındaki kayınvalide Ayşe Yılmaz ise hayatını kaybetmişti.  Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada söz alan Rıfat Taban, eşinin yaralandığını ve kayınvalidesi Ayşe Yılmaz'ın hayatını kaybettiği kazada sürücünün Güneş G. değil,  Cebrail T. olduğunu iddia etti. Taban ifadesinde "Bize çarpan aracın içerisinden üç kişi çıktı. Bizim araçta da eşimin omurgasında kırıklar oldu. Halen evde yatalak vaziyette tedavisi sürüyor. Kayınvalidem ise vefat etti. Bize çarpan araçtaki kişileri sonradan acil serviste gördüm. Ama ben o kişileri tanımıyorum.  Cebrail T.'nin akrabası olduğunu söyleyen Mustafa G., aracı  Cebrail'in kullandığını, bir hata yaptığını söyleyerek şikayetçi olmamamızı istemişti." dedi.

Rıfat Taban'ın ifadesi üzerine söz alan Güneş G. aracı kendisinin kullandığını hava yastığı sayesinde yara almadan kazadan kurtulduğunu söyledi. Güneş G., ifadesinde "Araba takla attırdığında hava yastığı açıldığı ve beni koruduğu için diğerlerine göre yaralanmadım. Dişimin protezi damağımı kestiği için ağzımda kanama olmuştu. Hava yastığındaki kan bu kan olabilir. Yüksek mahkemenizin huzurunda yemin ediyorum. Arabayı kullanan bendim. Bu konuda her türlü yemini ederim." diye konuştu.

Alınan ifadelerin ardından mahkeme heyeti, sürücünün belirlenmesi için Güneş G. den ve aracın direksiyonundan kan örnekleri alınmasına ve DNA testinin yapılmasına karar verdi. Duruşma; adli tıp kurumundan gelecek olan yeni rapor için ileri bir tarihe ertelendi. Sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Diğer yandan yaşana kaza güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde hafif ticari kamyonetin otomobile çarpmasının ardından birlikte sürüklendikleri, otomobil su kanalına düşerek duvara çarptığı ve hafif ticari kamyonetin takla atarak yuvarlandığı görülüyor.