İkinci Zift Olayı Alaplı’da Yaşandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde zifte yapışan küçük köpek yavrusu, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Yavru köpek tedavisi için veteriner hekime teslim edildi. Daha önce de Ereğli'de zifte yapışan köpek, 4 aylık tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşmuştu.

Olay, Alaplı ilçeisne bağlı Aşağıdoğancılar köyü yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, tankerden sızzan zifte yapışan köpeği gören köylüler, köpeği kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştı. Bunda başarılı olamayan köylüler, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede küçük köpeğin yanına gelen itfaiye erleri, yaklaşık 2,5 saat süren özenli çalışmaları sonucunda köpeği ziftten kazıyarak kurtardı. Su içirilen köpek daha sonra tedavisi için veteriner hekime teslim edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, "Köpeğin sağlık durumu iyi. Yavru köpeğe yiyecek ve su verdik. Tedavisi için Belediye Hayvan Barınmaevi'ne teslim ettik. Veteriner hekimler köpeğin tedavisine başladı." dedi.

Daha önce de Ereğli'ye bağlı Ormanlı beldesinde zifte yapışan yavru köpek, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince kurtarılmış, 4 aylık tedavi süresi sonrasında iyileşen köpek, sahiplendirilmişti.