Fetö’nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük'te "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua edip, mehter takımına eşlik etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, Sakaryalıların, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı sevdiğini ve demokrasiyi korumak için titiz davrandığını 15 Temmuz gecesi gösterdiğini söyledi.

PKK kampını işgal ediyormuş gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil edildiği valilik makamını işgal eden asker kıyafetli teröristlerin tahliye edilmesi, teslim alınması ve adalete tevdi edilmesinde Sakaryalıların göğsünü siper ettiğini vurgulayan Vali Coş, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kandıra'dan yola çıkan ve Serdivan ilçemize kadar gelen darbecilerin getirdiği 5 tane tanktan oluşan tank birliğine de yine Sakaryalı kardeşlerimiz göğüslerini siper ettiler, Sakarya'nın içine sokmadılar, hepinizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Coş, darbecilerin tespit edilmesine, darbeye yardım edenlere, taşeronluğunu üstlenen FETÖ'ye karşı milletçe operasyon yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ama biz onlar gibi değil, hukuk çerçevesi içerisinde bu işi yürütüyoruz. Adaletimiz, adliyemiz çalışıyor, bunların bütün kurumlarındaki bu örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen kişilerin haklarında yasal, adli ve idari işlemler yapılıyor. Bunlara kaynak sağlayan, finanse eden kuruluşlar inceleniyor, kapatılıyor ve el konuluyor. Böylelikle fitne, fesata destek veren, milleti bölmek, milli iradeye musallat olmak isteyen, devletimizi, milletimizi yabancılara peşkeş çekmek isteyen bu hainlere karşı topyekün millet ve devlet olarak bir seferberliği yürütüyoruz. İnşallah bunların inlerine de yuvalarına da girdik ve kökü kazınıncaya kadar, bütün elebaşları adalete teslim edilinceye kadar uyanık durmaya, nöbette durmaya devam edeceğiz."