Ezan Ve Kur’an-ı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Zonguldak İmam Hatip Liseleri arasında "Kur'an-ı Kerim Okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma" yarışması yapıldı.

Zonguldak  Alaplı ilçesinde Belediye Kültür Salonunda  Zonguldak İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim Okuma, hafızlık ve ezan yarışması kategorisinde 4 hafızlık, ezan okuma kategorisinde 8 ve Kuran-Kerim güzel Okuma kategorisinde ise 8 öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışmalarda Mevlüt Günesen ile Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu. Milli Eğitim Müdürlüğünün daveti üzerine  Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesince düzenlenen yarışmaya oldukça yüksek katılım sağlandı. Ezanların okunduğu, Kur'an tilavetlerinin yapıldığı yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak,  Alaplı Mili Eğitim Müdürü Arife Çevik, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fiskomar Salonu'nda düzenlenen yarışmada il genelindeki 5 ilçedeki okuldan toplam 20 öğrenci yarıştı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, öğrenciler en güzel ezanı ve en güzel Kur'an-ı okumak için birbirleriyle yarıştılar. Genç yaşlarına rağmen okudukları  Kuran'ı Kerim ve ezanlarla, dinleyenleri kendilerine hayran bırakan öğrenciler gönülleri mest etti. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan hem Jüri Başkanı ve  Alaplı Müftüsü  Mehmet Bektaş, Kur'an ile meşgul olmanın, onu öğrenmek ve öğretmenin önemine değinerek, "Anne ve babalar çocuklarının Kur'an eğitimine azami titizliği göstermelidirler. Hatta mümkünse  Kuran'ı çocuklarına öncelikle kendileri öğretmelidirler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yaptığı konuşmada, "Bu ezanlar kıyamete kadar susmayacak. Bu al yıldızlı bayrağımız şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarında asla inmeyecektir. Siz asımın nesli olduğu müddetçe bu böyle devam edecek yedi düvele de bunu bir daha bildirmiş oluyoruz. Bu güne kadar bu vatan bu kuran için şehit olan şuada için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından juri üyelerine seçilen  Mehmet Bektaş,  Bülent Ecevit Universitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Divanlıoğlu,  Bülent Ecevit Universitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi  Metin Gündoğdu,  Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Erdoğan Arslan,  Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Muhittin Yüzlü, Jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alındılar.

Yarışmada, Ezan Okuma kategorisinde Emre  Altay,  Kuran Okuma kategorisinde Enes  Ören ve Hafızlık kategorisinde Murat Öztürk birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, tam altın ve plaket takdim ettiler. - ZONGULDAK