Ereğli’de Balıkçı Teknelerinden Demokrasi Nöbetine Destek

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Türk bayraklarıyla süslenen balıkçı tekneleri, kayıklar, gırgır ve yatlar demokrasi nöbetine destek verdi.

Darbe girişiminin ardından Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi yaptığı organizasyonla ilçedeki balıkçı teknelerini, kayıkları Türk bayraklarıyla süsledi. Sahil bandında tur atan tekneleri halk coşkuyla alkışladı. Balıkçı teknesi ile denize açılan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, dik duran Türkiye'den ve Cumhurbaşkanından dünyadaki hakim güçlerin rahatsız olduğunu söyledi. İdam yasasının meclise gelmesi durumunda 'evet' oyu vereceğini ifade eden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Bu milletin insanlarına bu milletin aldığı silahları doğrultarak ateş ederek onları katledenlere de en ağır cezaların verilmesinin taraftarıyım. Bir Milletvekili olarak gönlüm rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. İdam yasası meclise geldiğinde özellikle 'Evet' oyu vereceğim. Kesinlikle ve kesinlikle bundan herkes emin olsun."

- Zonguldak