Ereğli Lisedeki Patlama Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Lisedeki patlama tatbikatı gerçeğini aratmadı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki  Kandilli Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi bahçesinde, senaryo gereği LPG'li otomobilde meydana gelen patlama olayına müdahale şeklinde gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112  Acil Servis, polis ve itfaiye ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği tatbikatta, senaryo gereği okul bahçesinde LPG'li otomobil patladı. Patlamanın ardından yaralanan öğrencilere ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Ardından haber verilmesiyle okula gelen ekipler, yaralılara müdahalede bulundu. Yanan araç ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralılar, sağlık durumlarına göre ayrıldıktan sonra, en ağrından başlanarak hastaneye kaldırıldı. Bina içinde yaralanan öğrenciler de itfaiye tarafından halat yardımıyla dışarı çıkartıldı. Senaryo gereği, patlama sırasında öğrencilerden bazıları ölü taklidi yaparken, tatbikat gerçeğini aratmadı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emre Karaahmetoğlu, tatbikatta yaralılara yaklaşım, sahra çadırının kurulması, olay yerinin ayarlanması ve triaj yöntemleri konusunda uygulamalar yaptıklarını söyledi. 80 personelle tatbikatı en verimli şekilde tamamladıkalrını ifade eden Karaahmetoğlu, şöyle dedi:

"Öğrenci arkadaşlarımız da bizlere yardımcı oldular. Öğrenciler için unutulmaz bir anı. Hem de yakın zamanda biz sağlık çalışanlarına katılacakları için gelecekte nelerle karşılaşabileceklerini görme anlamında çok faydalı olduğunu düşünüyorum."