Ereğli - Çarptığı Yaya Ölen Alkollü Sürücü Kaçtığı Ormanlık Alanda Yakalandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde alkollü sürücü 26 yaşındaki Emrah A., yolun karşısına geçmeye çalışan 47 yaşındaki Cihat Yavuz'a çarparak ölümüne neden oldu. Kaçtığı ormanlık alanda yakalanan ve 2.10 promil alkollü olduğu belirlenen Emrah A., "Ben kimsenin babasız, anasız kalmasını istemem. Ne olur beni almayın. Ben karımdan ayrıldım. Yalvarıyorum" diyerek polislerin kendisini bırakmasını istedi.

Kaza, saat 00.30 sıralarında Kışla Mahallesi Potbaşı Mevkisinde meydana geldi. Emrah A. yönetimindeki 67 SE 051 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Cihat Yavuz'a çarptı. Cihat Yavuz, çarpmanın etkisiyle 70 metre sürüklendi. Emrah A. ise yanındaki arkadaşı 25 yaşındaki Adem K. ile birlikte kaza yaptıkları otomobille kaçtı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle kaza yerine giden 112  Acil Servis ekibi, Cihat Yavuz'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Cihat Yavuz, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KAÇAN SÜRÜCÜ VE ARKADAŞI ORMANDA YAKALANDI

Polis, MOBESE kameralarından otomobilin 7 kilometre uzaklıktaki Kepez Mahallesi'ne girdiğini tespit etti.  Polis, mahalle sakinlerinin de yardımıyla otomobili Kayalık Sokak'ta terk edilmiş halde buldu. Ormanlık alanda arama yapan polis ekipleri, Emrah A. ve arkadaşı Adem K.'yi çalılıkların arasında saklanırken buldu. Saklandıkları yerden çıkmamak için bir süre direnen Emrah A., "Ben kimsenin babasız, anasız kalmasını istemem. Ne olur beni almayın. Ben karımdan ayrıldım. Yalvarıyorum. Ne olur bana bir sigara verin" diyerek polislerin kendisini bırakmasını istedi. Otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Emrah A., yayanın otomobilin önüne atladığını ileri sürdü. Ekip aracının binmemek içinde direnen Emrah A. ve Adem K., kelepçelenerek gözaltına alındı.

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ 2.10 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

2 şüpheli, alkol testi için Ereğli Devlet Hastanesi'nen götürüldü. Otomobil sürücüsü Emrah A, 2.10 promobil, arkadaşı Adem K. de 1.21 promil alkollü çıktı. 2 şüpheli, daha sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Görgü tanığı TIR şoförü  Cihan Aydoğan, "Onu sol tarafta gördüm. Yola atlıyordu. Ona, 'Geçme bu tarafa, ezecekler seni' dedim. Telefonla konuşuyordu. Ben geçme dedikçe dinlemedi. En sonunda vurmuşlar" dedi.

Kazaya karışan otomobil, polisler tarafından çekici ile otoparka götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.