Dikkatleri Dağılsın Diye Çocuk Servisi Cerrahi Odasını Resimlerle Süslediler

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Devlet Hastanesi'nin çocuk servisi cerrahi odasının duvarlarına Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çizgi film kahramanlarının resimleri çiziliyor.

Geçen sene Ereğli Devlet Hastanesi çocuk polikliniklerine çizgi film kahramanlarının resimlerinin çizen Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, bu kez de Çocuk Servisi cerrahi odasının duvarlarını çizgi kahramanlarla süsledi. Yaklaşık 10 öğrenci ile devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan resim öğretmeni Yıldız Tanan, amaçlarının küçük çocukların müdahale sırasında dikkatlerini dağıtmak ve daha az canlarının yanmasını sağlamaya çalışmak olduğunu söyledi.

Tanan, "Hastanedeki sosyal sorumluluk projemiz geçtiğimiz sene bitmemişti. Onun devamı olarak burası cerrahi odası çocuklar için. Burayı çok istiyorlardı. Öncelikli ele aldık. Bundan sonra daha başka yerlerde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz buraya kendimiz kompozisyon kurduk. Kompozisyonun üzerine çocukların bildiği tanınmış çizgi film kahramanlarını yerleştirdik. Onların burada kan alınırken, serum takılırken, damar yolu açılırken çeşitli müdahalelerde en azından biraz daha dikkatlerinin dağılıp canlarının daha az acımasını sağlamak için çalışıyoruz." dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Uysal ise " Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi olarak Sosyal Sorumluluk projesi adı altında birçok kurumda bu tip çalışmalar yapmaktayız. Geçen sene başlattığımız çalışmada hastane acil servisini boyamıştık. Onun devamı olan şu anda da çocuk servisinde küçük çocukların olduğu bölümde boyama yapıyoruz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin hem bu konulara alışması bu arada da çocukların neşeli bir şekilde sıkıntı çekmeden gülmeleri eğlenmeleri için bu çalışmaları yapıyoruz." şeklinde konuştu.

10 öğrencinin yaptığı boyama çalışmasının bir kaç gün daha devam edeceği ve çocuk servisinin diğer odalarında da boyama çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.