Devrek’i Doğal Gazla Buluşturacak Proje Başladı

Devrek Belediyesi, ilçeyi doğal gazla buluşturacak projenin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Zonguldak'ın  Devrek ilçesinde Belediye tarafından 2016 yılının icraatları arasında yer alan Doğal Gaz temel atma merasimi düzenlendi. Düzenlenen programa  Devrek Kaymakamı Yakup Güney,  Devrek Belediye Başkanı  Mustafa Semerci, İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, TSO Başkanı Ertan Civak, Gökçebey Belediye Başkanı  Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı  Satılmış Gebeş,  AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, firma yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye önünde gerçekleşen merasimde konuşan Belediye Başkanı  Mustafa Semerci, "Devrek'te 2013, 2014 ve 2015 yıllarında doğal gazla ilgili alt yapı çalışmaları yapılmıştı. Bu sene de bugüne kadar yapılanların 3 katı büyüklükte boru döşemesi yapılacak İsmetpaşa, Eski Mahalle ve Yeni Mahallenin büyük bir kısmında doğal gaz borusu döşenecek. 2016 kışında bu bölgelerde doğal gaz yakmaya başlayacağız. 2016 yılında ilçemizde doğal gaz yakmanın mutluluğuna hep birlikte erişeceğiz bunun sevinci içerisindeyim" dedi.

Çalışmalar süresince oluşacak rahatsızlıktan dolayı bölge halkından anlayış bekleyen Başkan Semerci, "Doğal gaz, içme suyu ve yağmur suyu gibi alt yapı çalışmalarında zarar gören yollarımızı daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalara başladık. Alt yapısı biten yollarımızda sıcak asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Bugün sıcak asfalt ihalesi geçekleştirdik. Her yıl 20 bin metrekare sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Örnek yollara sahip olacağımız günler yakın. İşlerin bitimi sonrasında rahata kavuşacak olan sizlersiniz. İlçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

Projeyi gerçekleştirecek firma yetkilileri ise yaptıkları açıklamada  Devrek'te 2016 yılı içerisinde abonelere doğal faz verileceğini ifade ettiler. - ZONGULDAK