Devrek Bastonuna Kadın Eli Değecek

Devrek'te düzenlenen 'Bahçeden Bastona Kızılcık Projesi' kursunu bitiren kursiyerler, sertifikalarını almanın heyecanını yaşadı.

Dünyaya el işçiliği baston ihraç etmesi ile bilinen Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen 'Bahçeden Bastona Kızılcık Projesi' kapsamında kurs açıldı. Baston ustalarının artması ve yeni nesillere kadar uzanması amacıyla Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş-Kur ile Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri kursa 44 bayan kursiyer katıldı. Yaklaşık 7 ay süren bastonculuk kursunu başarı ile tamamlayan baston ustalarına sertifikaları verildi.

Devrek Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı sertifika töreninde konuşan İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, “Devrek Halk Eğitimi Merkezi ve Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bastonculuk kursumuz 26 Eylül tarihinde sona ermiştir. Eğitimin tamamı kadınlardan oluştu. Düzenlediğimiz kursla bir yandan kadınlarımızın meslek sahibi olması ve akabinde istihdamın kolaylaştırılması, diğer yandan da Devrek ilçemizin simgesi haline gelen bastonculuk mesleğinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir” dedi.

Programın ardından yaklaşık 7 ay süren çalışmanın sonunda kursu başarıyla bitiren 44 bayan kursiyere protokol tarafından kurs bitirme belgeleri verildi.

(İHA)