Bkm’den ’Elden Ele Kitap Toplama Kampanyası’

Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 'Elden ele kitap toplama kampanyası' düzenlendi.

Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi tarafından 'Her kitap bir ışık, her ışık aydınlık bir yoldur' sloganı kapsamında düzenlenen kampanya için Zonguldak Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde stant kuruldu. Stant da görevliler tarafından vatandaşlara el broşürleri dağıtılarak kampanyaya hakkında bilgiler verildi.

İki gün sürecek kampanya hakkında bilgiler veren Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, hem kütüphanedeki eksik kitapları tamamlamak hem de cezaevlerine ve ihtiyacı olan belediyelere ulaştırmak üzere böyle bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Bakır yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kütüphanemizde ansiklopedi var. Ansiklopedi istemiyoruz, çünkü insanlar artık internetten girip faydalanabiliyorlar. Bu amaçla insanlarımız eskiyen veya okumadıkları kitaplarını bize getirebilir. Roman, hikaye gibi kitaplarla okumayı insanlara sevdirebiliriz." - ZONGULDAK