Asansörler A Tipi Akredite Kuruluşları Tarafından Denetlenmeli’

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi  Makine Mühendisleri Odası Başkanı Necdet Canbulak ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı  Nuri Tekin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Canbulat, kanunen belediye denetimindeki asansörlerin A tipi akredite kuruluşların denetletmesi gerektiğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcilik Başkanı Necdet Canbulat, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Karaarslan, İsmail Donat ve Temsilcilik Teknik Görevlisi Emre Bayrat’ın da katıldığı ziyarette asansör denetimi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Canbulat, kanunen belediye denetimindeki asansörlerin A tipi akredite kuruluşların denetletmesi gerektiğini belirterek, denetim sonucunda asansörlerin çalışmaya, iş güvenliğine ve can güvenliğine uygun olup olmadığına bakıldığını ve yeşil, sarı ve kırmızı etiket kullanıldığına dikkat çekti. Belediye Başkanı  Nuri Tekin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Makina Mühendisleri Odası'nın önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Tekin asansör konusunda toplumsal alışkanlığı yıkmak gerektiğini vurguladığı konuşmasında "Asansör deyip geçmemek gerek. Asansör kazalarını görüyoruz. Birçok kez cana mal oluyor. Kadere inanıyoruz ama tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor.” dedi.

Başkan  Nuri Tekin, Alaplı Belediyesi'nin asansörlerin periyodik kontrolleri için A Tipi Akredite Kuruluş olan  Makina Mühendisleri Odası ile protokol yaptığını anlattı.

Tekin şunları kaydetti: “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince asansörlerin kontrol ve muayenesi Bakanlık onaylı A tipi Akredite kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Yapılan protokole göre,  Makina Mühendisleri Odası belediyemiz sınırları içerisindeki bütün asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini yapacak. Kontrollerde yönetmeliklere uygun asansörler ile uygun olmayan asansörler belirlenecektir. Asansörlerin yıllık muayeneleri mutlaka yaptırılmalıdır. Muayene yaptırılmayan asansörler devre dışı bırakılacaktır."