AHİLİK HAFTASI

AHİLİK HAFTASI
AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Her yıl kutlanan Ahilik Kültürü Haftası” dün Zonguldak’ta da etkinliklerle kutlandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Ahilik’in anlam ve önemini belirterek, “Ahilik, kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamlarına gelmektedir. Ahilik teşkilatı ise Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik bir kurumdur” dedi.

Valilik binası önünde gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, Saygı Duruşu ve İstiklal marşımız okundu.

Gümrük ve Ticaret il Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile düzenlenen etkinliklere; Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkan vekili Süleyman Özdoğan, Sanayi ve Ticaret il Müdürü İsmail Maden, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Özmen, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Kemal Gümrükçü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Vergi Dairesi Başkan vekili Refik Akgün, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TSO Başkanı Metin Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un yanı sıra çok sayıda Dernek ve Oda başkanları katıldı.  

 

YILIN AHİSİ’NE ŞED VE PLAKET VERİLDİ

Her yıl düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak’tan yılın Ahi’si olarak seçilen 60 yıldan beri Acılık’ta marangozluk yapan İsmet Coşkun’a Şed kuşatılırken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin mesajı okunup, Coşkun’a takdim edildi.

Zonguldaklı yılın çırak ve kalfalara da belgeleri verilirken, program Ahi pilavı ikramı ila sona erdi.